Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Βασιλεία των Ουρανών και Γ’ Ράιχ ... (του Γιάννη Νικολουδάκη)

Αφετηρία του προβληματισμού μου στάθηκε ένα βιβλίο που διαβάζω: "Άουσβιτς, οι Ναζί και η Τελική Λύση", όπου στις πρώτες σελίδες αναφέρεται πως ο συγγραφέας ρώτησε τον πρώην υπασπιστή του Γκαίμπελς (Von Oven), ποια ήταν η εμπειρία του από το Γ' Ράιχ· κι εκείνος του απάντησε το εξής: "Παράδεισος"!!! 
Για κάποιον λόγο, αμέσως μετά, έκανα τον παρακάτω συνειρμό: Χίτλερ = Τριαδικός Θεός, Παράδεισος = ευημερία για τους "εκλεκτούς", τους "καθαρούς" Γερμανούς και τους υπάκουους εντός του Ράιχ, Κόλαση = Άουσβιτς, μέρος εξολόθρευσης αντιφρονούντων και μη επιθυμητών!!!! 
Επομένως οι λεγόμενοι "αμετανόητοι αμαρτωλοί" θα ενσαρκώνουν, στην ευαγγελιζόμενη χριστιανική Ουτοπία, τον ίδιο "ρόλο" που επιτελούσαν οι Εβραίοι την εποχή του Ναζισμού;; Αλήθεια, έχουν σκεφτεί οι πιστοί, έχουν κάνει τον κόπο να "ξεχειλώσουν", να φτάσουν τον μύθο τους στην "έσχατη συνέπειά" του για να διαπιστώσουν πόσο απεχθής είναι;;;

4 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Μακάρι να μπορούσαν οι πιστοί όλοι να συνειδητοποιήσουν πόσο απεχθές και απάνθρωπο είναι, στον πυρήνα του, το χριστιανικό δόγμα..
Είχε πει πολύ σωστά ο Τόμας Τζέφερσον πως: "ο χριστιανισμός είναι το χειρότερο σύστημα που διανοήθηκε ποτέ το μυαλό του ανθρώπου"!

Ψονθομφανήχ είπε...

Τον βρίσκω κάπως υπερβολικό τον χαρακτηρισμό του Τζέφερσον, αλλά, όπως και
να το κάνουμε, όταν μπλέξεις τε τις έννοιες καλό και κακό, παράδοση και κόλαση,
θεία ανταπόδωση κλπ είναι επόμενο να ξεφύγεις...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Εάν με το "να ξεφύγεις" εννοείς "να πας στο αντίθετο άκρο", τότε ναι, συμφωνώ!
Προηγείται αυτό το στάδιο έως ότου φτάσεις στη νηφαλιότητα..
Δυστυχώς!
Η ουσία όμως παραμένει· ο χριστιανισμός ως σύστημα είναι όντως από τα πιο διεστραμμένα που έχει διανοηθεί ανθρώπου νους -για μένα!-, κυρίως οι τρόποι κι οι "πολιτικές" που μετέρχεται, προκειμένου να ελέγχει τις ζωές των μελών του. Έκανε την αγάπη, την οποία έχουν ανάγκη πλείστοι των ανθρώπων, την αποδοχή, την "αίσθηση του ανήκειν", μέσα, για να αρδεύουν οπαδούς και να τους μετατρέπουν σε "ταλιμπάν"!!! Ταλιμπάν, φανατικούς και παραπαίδια Δεσποτάδων και Γεροντάδων, σφουγγοκωλάριους της κακομοιριάς, της μιζέριας και της ελεεινότητάς τους!!! Από αυτούς μάθαμε την "αγάπη" ως φτηνή κενολογία, εκφυλισμένη σε "σύνθημα"· εκμεταλλεύονται τον υπαρξιακό φόβο των ανθρώπων -φυσικό ως ένα βαθμό- για το θάνατο και τον αιχμαλωτίζουν μέσα στα ράσα τους!
Το χειρότερο όμως είναι πως ένας τέτοιος οργανισμός φιλοδοξεί να' χει τον τελευταίο λόγο και σε ζητήματα που ΔΕΝ άπτονται του αντικειμένου του!! Στη δημόσια ζωή, την πολιτική, να διαμορφώνει την ηθική ενός ολόκληρου κράτους, στηριζόμενο στους φόβους της "αιωνίου κολάσεως", που θα επιβάλλει ο "αγαπούλης" Θεός σε εκείνους που δε δέχονται τους δήθεν "εκπροσώπους" Του!!
Ένα τέτοιο "σύστημα" λοιπόν δε θα' πρεπε να προκαλεί, τουλάχιστον την απέχθεια, σε ένα συγχρόνως σκεπτόμενο και μορφωμένο πολίτη;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Συμφωνώ με την κριτική σου σε μεγάλο βαθμό, με μια όμως επιφύλαξη: όσα λες ισχύουν για το σύνολο των θρησκειών κι όχι αποκλειστικά για τον Χριστιανισμό.