Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Πώς οι Ζουλού αποδόμησαν τη Βίβλο!

Εμείς που γεννηθήκαμε σε μια χώρα ορθόδοξη-χριστιανική, και έχοντας υποστεί την αντίστοιχη πλύση εγκεφάλου είναι επόμενο μέχρι κάποια ηλικία, ίσως και ισόβια, να θεωρούμε πολύ λογικά και φυσιολογικά όσα αναφέρει η Βίβλος και η θρησκεία μας. Αλλά σίγουρα δεν συμβαίνει το ίδιο και σε λαούς, έστω και πιο απολίτιστους, που δεν έχουν υποστεί την αντίστοιχη προπαγάνδα.
Δεν θυμάμαι πού είχα διαβάσει μια πολύ χαρακτηριστική ιστορία. Ένας καθολικός επίσκοπος, ο Κολένσο, οργάνωσε κάποτε μια ιεραποστολή για τον εκχριστιανισμό των Ζουλού της Αφρικής. 
Εμφανίστηκε ο ίδιος μπροστά στους πρωτόγονους αφρικάνους κρατώντας τη Βίβλο και με την αλαζονεία του πολιτισμένου άρχισε να τους παραθέτει τα γεγονότα της Γένεσης.
Έλα όμως που οι Ζουλού μπορεί να ήταν πρωτόγονοι αλλά ανόητοι δεν ήταν! Οι εμπειρίες τους απ’ τις συνεχείς μετακινήσεις στα δύσβατα αφρικανικά τοπία, την κτηνοτροφία και τη συνεχή επαφή με τη φύση, τους πρόσφεραν πρακτικές γνώσεις και οξυδέρκεια που αιφνιδίασαν τον επίσκοπο. 
Ειδικά όταν τους περιέγραφε το πέρασμα των Εβραίων απ’ την Ερυθρά Θάλασσα μέσα σε μία νύχτα, οι αντιρρήσεις και τα ερωτήματα έπεφταν βροχή. 
Γιατί οι Ζουλού υπολόγισαν πως τόσος πληθυσμός που αναφέρει η Βίβλος, μαζί με τα οικόσιτα ζώα και τα υποζύγια, θα έπρεπε να σχηματίσουν μια ουρά 150 χιλιομέτρων. Που σημαίνει πως ακόμη κι αν οι Εβραίοι περνούσαν ανά πέντε, ο ένας δίπλα στον άλλον, θα απαιτούνταν τουλάχιστον δέκα μέρες κι όχι μία νύχτα.
Ο καημένος ο Επίσκοπος ήταν καλοπροαίρετος άνθρωπος, και οι εύλογες και μαθηματικά αποδείξιμες αντιρρήσεις των Ζουλού τον ξεμπλόκαραν κι άρχισε πλέον μόνος του να αναζητά και να βρίσκει πάμπολλα λάθη και αντιφάσεις στη Βίβλο, τα οποία και συμπεριέλαβε σε βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο "Διερεύνηση της Πεντατεύχου".
Επόμενο ήταν η Εκκλησία του να τον καθαιρέσει και να προσπαθήσει να ανασκευάσει τις απόψεις του, αλλά χωρίς να πείθει ούτε τους... Πυγμαίους!
Το συμπέρασμα είναι πως φτάνει πια με την κοροϊδία και τα κραυγαλέα ψεύδη και παραμύθια που μας έχει στουμπώσει η χριστιανική Εκκλησία. Πρέπει η ίδια επιτέλους να πετάξει από πάνω της όλη αυτή τη σαβούρα που φορτώθηκε λόγω των εβραϊκών της καταβολών και της μεσαιωνικής κυριαρχίας της,
 και να προσπαθήσει να σώσει ό,τι σώζεται. 
Κι αν φοβάται μην αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ και στο τέλος μείνει γυμνή... τι να πούμε... ας συνεχίσει να δίνει μάχες οπισθοφυλακής με τους ολιγάριθμους ψυχικά διαταραγμένους πιστούς που θα της απομείνουν...

3 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Τι να πρωτοσώσει ρε συ; Αφού τίποτα δε σώζεται!!

Ψονθομφανήχ είπε...

Θα μπορούσε να σώσει π.χ. μια ηθική φιλοσοφία,
αλλά κι αυτή ψαλιδισμένη...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Αμ το άλλο με τα 40 χρόνια στην έρημο του Σινά;;
Και ο μέγας Αλέξανδρος με τους δικούς του κάνανε 15 χρόνια να διανύσουν μια 10πλάσια απόσταση!!!