Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Επιδίδονταν οι πρώτοι Χριστιανοί σε καννιβαλισμό και σεξουαλικά όργια? (Δ' - Απίστευτες εποχές...)

 

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι Εθνικοί κατηγορούσαν τους Χριστιανούς για ανομολόγητες και απαίσιες πράξεις, και οι Χριστιανοί απέδιδαν τις πράξεις αυτές στους "αιρετικούς". Άρα οι κατηγορίες δεν ήταν ούτε εντελώς φανταστικές ούτε τελείως ψευδείς. Απλά το ζητούμενο είναι να βρούμε τους πρωταγωνιστές.
Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον σήμερα. Μετά από τόσους αιώνες και με ελάχιστες αξιόπιστες πηγές δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Σήμερα, απλά θα παραθέσουμε τις απόψεις του Κλήμη Αλεξανδρείας και δυο χριστιανών επισκόπων και συγγραφέων, του Ευσέβιου και Επιφάνειου που περιγράφουν τις πράξεις δύο ακραίων αιρετικών ομάδων-γνωστικών, των Καρποκρατιανών και των Φιβιωνιτών.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές, οι Καρποκρατιανοί συγκεντρώνονταν σε μεικτά γεύματα-Αγάπες. Αφού έτρωγαν και έπιναν πολύ, έσβηναν τα φώτα και επιδίδονταν σε ομαδικά και αδιάκριτα όργια. Πίστευαν πως με τον τρόπο αυτό καθαγιαζόταν η σαρκική και σεξουαλική κοινωνία  και έτσι έρχονταν πιο κοντά στη Βασιλεία των Ουρανών.
Για τους Φιβιωνίτες, μια εξέλιξη των Νικολαϊτών, οι μαρτυρίες είναι πολύ πιο σκληρές. Κατά τη διάρκεια των οργίων προσπαθούσαν να εκσπερματώσουν στις παλάμες τους, τις ύψωναν προσευχόμενοι και το κατάπιναν λέγοντας "Αυτό είναι το σώμα του Χριστού και αυτό είναι ο Αμνός του Θεού"! Αν, κατά λάθος, κατά τη διάρκεια των οργίων έμενε κάποια γυναίκα έγκυος, αποσπούσαν το έμβρυο, το κοπανούσαν σε γουδί με ένα μείγμα από μέλι και πιπέρι και το έτρωγαν, λέγοντας στο Θεό "Δεν αφήσαμε τον Άρχοντα της Λαγνείας να μας εμπαίξει αλλά μαζέψαμε το σφάλμα του αδελφού μας".
Οι Αιγύπτιοι Φιβιωντίτες δεν νήστευαν. Αντίθετα έτρωγαν πλούσιες τροφές για να είναι διαρκώς σεξουαλικά δραστήριοι. Δεν επιθυμούσαν την ανθρώπινη αναπαραγωγή γιατί θεωρούσαν πως με αυτή τη διαδικασία ο Διάβολος εμπαίζει την εικόνα που έφτιαξε ο Θεός.

3 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Αυτοί το τερματίσανε!

Ψονθομφανήχ είπε...

Μου κάνει εντύπωση πως αυτές οι εκδοχές του χριστιανισμού
έχουν πλήρως εξαφανιστεί εδώ και πολλούς αιώνες....

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Περισσότερο πρακτικές σεκτών σατανισμού θυμίζουν τα περιγραφέντα....