Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Καταδικάζει τον πλούτο ο Χριστιανισμός; (Β' - Εθνικοσοσιαλιστής ο Θεός;)

 

Είναι γεγονός πως κάποιες διακηρύξεις του Χριστιανισμού περί κοινωνικής δικαιοσύνης, κοινοκτημοσύνης κ.λπ. παρανοήθηκαν από μερικούς, καθώς αυτές οι έννοιες ταυτίζονταν με τον ... επάρατο κομμουνισμό και σοσιαλισμό! 
Κατανοούμε απόλυτα την αμηχανία των εξουσιαστών, που από τη μία θέλουν τον Χριστιανισμό για δεκανίκι τους αλλά απορρίπτουν τη χριστιανική κοινωνική διδασκαλία.
Μοιάζει κάπως με πολλούς σύγχρονους συμπατριώτες μας που θέλουν τα εργατικά χέρια των μεταναστών αλλά όχι και τους ίδιους τους μετανάστες...
Ο Χριστιανισμός ήταν αρχικά ένα ριζοσπαστικό κίνημα. Δεν χωρούσαν στις τάξεις του εξουσιαστές και βαθύπλουτοι. Βέβαια, όλο και κάποιοι από αυτούς έγιναν χριστιανοί. Αλλά αυτό έχει ψυχαναλυτική ερμηνεία. Θυμίζει κάποιους αριστοκράτες του 19ου αιώνα, που επειδή τους απέρριψε η κοινωνική τους τάξη, έγιναν θεωρητικοί εισηγητές του αναρχισμού! Για εκδίκηση...
Για τον Χριστιανισμό ο πλούτος και η φτώχεια δεν είναι ένα απλά κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό φαινόμενο. Είναι βαθειά ηθικό. Για τους Χριστιανούς Κύριος και Δημιουργός του κόσμου είναι ο Θεός. Και όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά του. Άρα έχουν ίσα δικαιώματα στα αγαθά της γης. 
Η άνιση κατανομή των υλικών αγαθών είναι για τον Χριστιανισμό τεράστια διασάλευση της ηθικής τάξης. Προσβολή του ίδιου του Θεού. 
Γι' αυτό και ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη εμφανίζεται να "κλίνη το ους" με πατρική στοργή στον στεναγμό των φτωχών που ανεβαίνει από τη γη και εγείρεται αγανακτισμένος από τον θρόνο του, έτοιμος να συντρίψει τους εκμεταλλευτές με την υψωμένη τρομερή δεξιά του γροθιά! 
Προσέξτε! Η δεξιά κι όχι η αριστερή γροθιά του Θεού θα συντρίψει τους καταπιεστές και εκμεταλλέυτές του φτωχού λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: