Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Να αγαπάμε και τους αλλόθρησκους? (του Γιάννη Νικολουδάκη)

Στη Βίβλο συνολικά (παλαιά και καινή διαθήκη) τα περί αγάπης, αγαπάτε αλλήλους και αγάπα τον εχθρό σου, απευθύνονται στους Εβραίους μεταξύ τους και ειδικότερα στους πιστούς του Ιησού.
Πουθενά δεν γίνεται αναφορά, άλλωστε, στο να αγαπούν οι πιστοί του Θεού, τους άπιστους και τους αλλόθρησκους. 

Το έχουμε δει στην παλιά διαθήκη, όπου η εντολή είναι ξεκάθαρη εναντίον των "απίστων" και των διαφωνούντων γενικότερα.
Ο Θεός επιτίθεται με ωμότητα εναντίον τους, σαν να πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Στην καινή διαθήκη πάλι, ο Ιησούς "σφάζει με το γάντι" τους άπιστους και τους ειδωλολάτρες.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Ειδωλολάτρισσας Ελληνόφωνης Συροφοινίκισσας που ζητάει από τον Ιησού να θεραπεύσει την κόρη της από το δαιμόνιο. Η ιστορία έχει ξαναειπωθεί βέβαια, αλλά πάντα είναι επίκαιρη.
Ο Ιησούς σε αυτόν τον διάλογο με την γυναίκα αποκαλεί τους -τάχα- ειδωλολάτρες (Έλληνες) "σκυλιά κατώτερα των αφεντικών τους, των Ιουδαίων".
Η ιστορία υπάρχει και στον Μάρκο και στον Ματθαίο.

2 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η εβραϊκή Βίβλος ("Παλαιά Διαθήκη") είναι
ένα προφανώς ρατσιστικό βιβλίο.
Η χριστιανική Βίβλος ("Καινή Διαθήκη") περνάει
αντιφατικά μηνύματα. Και ρατσιστικά και
αντιριτσαστικά...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ο χριστιανισμός ενέχει την αντίφαση στις ίδιες τις πηγές του! Αντίφαση η οποία τον καταδικάζει σε αποτυχία, εξαρχής. Διότι το παράγγελμα "αγαπάτε όλους ανεξαιρέτως", από μόνο του, είναι ενάντια στη φύση την ίδια!!Πώς γίνεται να αγαπήσεις κάποιον εχθρό σου; Πώς γίνεται να αγαπήσεις κατόπιν εντολής, επειδή σου ζητάτε, σου υπαγορεύεται από έναν Υπερσυμπαντικό Δικτάτορα, που ο ίδιος δεν αγαπάει τους εχθρούς Του;; Και τι είναι η αγάπη; Πώς γεννιέται; Δουλευόμαστε μεταξύ μας ή μου φαίνεται; Και κρατάει χιλιετίες αυτή η κολώνια... Θα πρέπει να μελετηθούν κάποια στιγμή -από ψυχιάτρους, από ερευνητές δεν ξέρω- ενδελεχώς οι τύποι προσωπικοτήτων που συναντώνται στους εκκλησιαστικούς χώρους, τα άτομα εκείνα που σταδιοδρόμησαν επιτυχώς εκεί μέσα!!! Δε θα μου έκανε εντύπωση εάν τα πρόσωπα αυτά έπασχαν -το λιγότερο- από μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας!!! Πώς αλλιώς να δεχτείς τέτοια παραγγέλματα και να τα παίρνεις στα σοβαρά; Καλά για εκείνους που αφιερώνουν και ολόκληρη τη ζωή τους ακόμη σε αυτές τις υποθέσεις δεν έχω να πω τίποτα... Εκεί όλη η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!! Τώρα με το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νέα Ζηλανδία εξετάσανε το προφίλ του ακροδεξιού στο facebook και τι βρήκανε; Μάντεψε! Ρητά του "Αγίου" Ιουστίνου Πόποβιτς!!! Προσώπου που δοξάζεται από τους εγχώριους "ζηλωτικούς" μας κύκλους... Για να μη θυμηθούμε για την εμμονή με τις προφητείες του Παϊσίου και της Αγιά Σοφιάς!! Αυτό και μόνο ας βάλει σε σκέψη σχετικά με το τι ανθρώπους παράγει ο χριστιανισμός....