Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τον "τζιχαντισμό" τον δίδαξαν οι Εβραίοι, τον εφάρμοσαν οι Χριστιανοί και τον αντιγράφει το τελευταίο και καταϊδρωμένο Ισλάμ!

Για να είμαστε ειλικρινείς τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους Χριστιανούς των πρώτων αιώνων. 
Ένα απ’ τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήταν το γενικότερο εχθρικό κλίμα προς κάθε νεοτερισμό. 
Επί αιώνες επικρατούσε η εσφαλμένη εντύπωση πως η αλήθεια είναι μία και προαιώνια, κάποτε οι άνθρωποι τη γνώριζαν αλλά εξέπεσαν από αυτή και έκτοτε παλεύουν να την ξαναβρούν επιστρέφοντας "στις ρίζες".
Συνεπώς κάθε "νέα" άποψη, που δεν θεμελιωνόταν στο "μακρινό παρελθόν" ήταν ταυτισμένη με την απάτη και το ψεύδος.
Τι να κάνουν κι οι καημένοι οι Χριστιανοί, άρχισαν να ψάχνουν τρόπους ν’ αποδείξουν πως δεν είναι "νέα" θρησκεία, δεν "εισάγουν καινά δαιμόνια" αλλά είναι εκείνη η αρχέγονη και απόλυτη αλήθεια που πάντα έψαχναν οι άνθρωποι.
Οπότε, παραμέλησαν κάπως το παρόν και το μέλλον και το ’ριξαν στο παρελθόν!
Κάποιοι φιλόσοφοι της κακιάς ώρας, που ονομάστηκαν "Απολογητές", δημιούργησαν τις πρώτες γραμμές "χριστιανικής άμυνας". 
Το επιχείρημα ήταν αρχικά απλό: "Μπορεί να αποκοπήκαμε απ’ τον ιουδαϊσμό, αλλά εμείς εκφράζουμε το γνήσιο και πανάρχαιο ιουδαϊκό πνεύμα. Εμείς είμαστε οι αληθινοί διάδοχοι του Μωυσή, των Πατριαρχών, των πρωτοπλάστων"!
Ακολούθησε η "δεύτερη γραμμή άμυνας": "Δεν υπάρχει χάσμα μεταξύ της σοφίας των Ιουδαίων και των Ελλήνων! Ο Όμηρος κι ο Πλάτωνας αντέγραψαν τον Μωυσή, οι στωικοί αναπαράγουν την ιουδαϊκή ηθική, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν προ Χριστού Χριστιανοί"!.
Τα επιχειρήματα αυτά είναι τόσο γελοία που δεν τολμώ να τα ανασκευάσω γιατί κινδυνεύω να αυτογελοιοποιηθώ!
Όμως οι Χριστιανοί "απολογητές" συνέχισαν ακάθεκτοι και σε μια "τρίτη γραμμή άμυνας": συνδύασαν την ιστορική πορεία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με εκείνη του χριστιανισμού. Προκειμένου να αμβλύνουν τη ρωμαϊκή αντιπάθεια προς τη θρησκεία τους είχαν το θράσος να επικαλεστούν πως Ρώμη και χριστιανισμός ακολουθούν παράλληλη πορεία! 
Η Ρώμη κατακτά την οικουμένη προκειμένου ν’ ανοίξει το δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία του Χριστιανισμού. 
Η Θεία Πρόνοια φρόντισε να συμπέσει ιστορικά η εμφάνιση του Αυγούστου και του Ιησού. Ο Αύγουστος ήταν "πρόδρομος του Ιησού"! Εκείνος κατάργησε την πολυαρχία κι ο Ιησούς την πολυθεΐα. 
Ένας Καίσαρας σε όλο τον κόσμο, ένας Θεός για όλους τους ανθρώπους! Θρησκεία και κράτος θα κατακτούσαν στο εξής ολόκληρη την οικουμένη!
Να το όνειρο των τζιχαντιστών κάθε εποχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: