Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το μυστήριο του Ιησού (ΙΣΤ’ - Μεσσίας ή αντάρτης;)

Εκτός απ’ τον Ιησού-προφήτη και τον Ιησού-μάγο, στα ευαγγέλια διακρίνουμε κι έναν τρίτο Ιησού: τον Μεσσία.
Μεσσίας ή Χριστός σημαίνει "κεχρισμένος", και στη δημοτική "αλειμμένος".
Οι Εβραίοι ονόμαζαν Μεσσία οποιονδήποτε είχε πάρει επισήμως το χρίσμα σ’ ένα λειτούργημα: του ιερέα, του προφήτη ή του βασιλιά.
Οι προφητείες της Εβραϊκής Βίβλου (Παλαιάς Διαθήκης) δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών: ο Μεσσίας θα είναι 100% άνθρωπος, σαν τον Μωυσή, που θα ελευθερώσει τον εκλεκτό λαό και θα ξαναστήσει το Βασίλειο του Ισραήλ.
Σε καμία περίπτωση ο Μεσσίας δεν θα είναι Θεός. Αυτό είναι μια βλάσφημη, γελοία και αποκρουστική επινόηση των Χριστιανών του 4ου αιώνα!
Αλλά ο Ιησούς δεν ήταν καν ο αναμενόμενος Μεσσίας του Ισραήλ!
Σύμφωνα με τις προφητείες, ο Μεσσίας θα ήταν απόγονος του Δαβίδ και θα καταγόταν απ’ τη Βηθλεέμ. 
Οπότε, οι Χριστιανοί επινόησαν το μύθο της "απογραφής" για να μεταφέρουν την οικογένεια του Ιησού απ’ τη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας στην άλλη άκρη της χώρας, τη Βηθλεέμ.
Επινόησαν και δύο γενεαλογίες του Ιησού, που είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που προκαλούν όχι γέλιο αλλά θλίψη με τη βλακεία των συγγραφέων τους.
Άσε που οι υποτιθέμενοι πρόγονοι του Ιησού αφορούν τη γενιά του Ιωσήφ, που, όπως ξέρουμε, δεν ήταν βιολογικός πατέρας του Ιησού. Σκέτη παράνοια...
Ένας τέταρτος Ιησούς είναι ο επαναστάτης-αντάρτης.
Προσωπικά τη θεωρώ ως την πιο αληθοφανή εκδοχή του Ιησού.
Έναν μαθητή του τον έλεγαν "Ισκαριώτη", δηλαδή "σικάριο", με απλά λόγια "μαχαιροβγάλτη τρομοκράτη". "Σικάριοι" ήταν οι Ιουδαίοι αντάρτες πόλεων που μπερδεύονταν με το πλήθος και μαχαίρωναν ύπουλα τους συνεργάτες των Ρωμαίων κατακτητών.
Έναν άλλον μαθητή τον έλεγαν "Ζηλωτή", δηλαδή μέλος της γνωστής στην εποχή ακραίας αντάρτικης ομάδας των Ιουδαίων.
Ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος ονομάζονται "Βοανεργές", δηλαδή "γιοι της βροντής". Ήταν συνηθισμένο παρατσούκλι των αντιστασιακών. Κάτι σαν τον δικό μας "καπετάν Κεραυνό" της Εθνικής Αντίστασης.
Ο Πέτρος ήταν κλασικός μαχαιροβγάλτης. Όχι μόνο οπλοφορούσε συνεχώς αλλά και η ευκολία με την οποία κάρφωσε το στιλέτο του στο πρόσωπο του υπηρέτη που επιχείρησε να συλλάβει τον Ιησού δείχνει πόσο αδίστακτος ήταν.
Ο Ιησούς τον αποκαλεί "Βαριωνά"! Η ψετοεκκλησία μας το ερμηνεύει ως "Υιός του Ιωνά". Επίσης και το "Ισκαριώτης" το ερμηνεύει ως "του Κέριοτ". 
Μεγάλοι ψεύτες, μην τους πιστεύετε! "Ισκαριώτης" είναι ο "σικάριος" επαναστάτης. Και  "Βαριωνάς" στα αραμαϊκά σημαίνει "αντάρτης" και "φυγόδικος"!
Δες τε την ιστορία με τη βίαιη απομάκρυνση των εμπόρων απ’ το Ναό. Μιλάμε για τον καλύτερα φρουρούμενο χώρο της Ιουδαίας. Αποκλείεται ο Ιησούς μόνος του να τα έβαλε με τον υπόκοσμο που έλεγχε το εμπόριο του Ναού. Είναι προφανές πως πρόκειται για μια αφνιδιαστική καταδρομική επιχείριση των ένοπλων οπαδών του.
Οι μαθητές του Ιησού ήταν ουσιαστικά η ένοπλη σωματοφυλακή του. Κάτι σαν τους "μαυροσκούφιδες" του Βελουχιώτη.
Ο Ιησούς ήταν ένας απ’ τους πολλούς επαναστάτες της εποχής του. 
Οι ιουδαϊκές και ρωμαϊκές αρχές το ήξεραν καλύτερα από μας. Γι’ αυτό και τον θανάτωσαν με τον τρόπο που τιμωρούσαν τους επαναστάτες, γι’ αυτό κι έγραψαν στο σταυρό του "Βασιλιάς των Ιουδαίων". Έστω και κατά δήλωσή του.
Μην ξεχνάμε πως όταν ο Πιλάτος τον ρώτησε αν ήταν όντως ο Βασιλιάς των Ιουδαίων, εκείνος δεν το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Περιορίστηκε μόνο σ’ ένα διφορούμενο "συ είπας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: