Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η γέννηση του Ιησού, το προπατορικό αμάρτημα κι ο παραλογισμός των χριστιανικών μύθων!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι είναι καιρός νομίζω να θεολογήσουμε λίγο, με το δικό μας ιδιαίτερο τρόπο.
Πάντα με απασχολούσε το ερώτημα: "Πώς μεταδίδεται στους ανθρώπους το προπατορικό αμάρτημα;".
Αφού αποκλείσουμε την περίπτωση να μεταδίδεται όπως οι ιώσεις με την αναπνοή, την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες κλπ, καταλήγουμε στα εξής ενδεχόμενα:
Α) Μέσω των γυναικείων ωαρίων. Κι αυτό αποκλείεται γιατί ο Χριστός γεννήθηκε από γυναίκα, προήλθε δηλαδή από γυναικείο ωάριο, κι εντούτοις ήταν απαλλαγμένος του προπατορικού.
Β) Μέσω του τοκετού. Κι αυτό αποκλείεται για τον αμέσως παραπάνω λόγο.
Γ) Μέσω της σεξουαλικής πράξεως. Το ενδεχόμενο αυτό καταρχήν δεν αποκλείεται και αποτελούσε τη δημοφιλέστερη εκδοχή των κομπλεξικών κι ανέραστων χριστιανών.
Σήμερα, όμως, με τη βοήθεια της επιστήμης (τεχνιτή γονιμοποίηση κλπ) γεννιούνται άνθρωποι χωρίς να έχουν συλληφθεί με σεξουαλική πράξη. Άρα, οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να ήταν απαλλαγμένοι απ’ την κατάρα των προπατόρων, να ήταν όπως οι πρωτόπλαστοι μόλις βγήκαν απ’ τα τέλεια χέρια του Θεού πριν την Πτώση, δηλαδή σχεδόν τέλειοι και πάντως άφθαρτοι κι αθάνατοι! Αλλά κάτι τέτοιο προφανώς δεν συμβαίνει, οπότε το προπατορικό δεν μεταδίδεται ούτε με το σεξ...
Δ) Οπότε τι μένει; Μα το αντρικό σπέρμα φυσικά, δηλαδή το γενετικό υλικό που παράγουν οι αντρικοί όρχεις! Η εκδοχή αυτή φαίνεται θεολογικά έγκυρη καθώς η Εκκλησία μας υπερτονίζει την "άσπορη" σύλληψη του Χριστού.
Εδώ αρχίζουν όμως άλλα προβλήματα: Ακόμα κι αν δεχθούμε πως ο Χριστός συνελλήφθη χωρίς σεξουαλική πράξη, θα έπρεπε υποχρεωτικά να έχει εισέλθει στη μήτρα, έστω και θαυματουργικώς δια του Αγίου Πνεύματος, το αντρικό γενετικό υλικό (δηλαδή ο "σπόρος")! Γιατί χωρίς αυτό ο Ιησούς αφενός μεν θα είχε γεννηθεί γυναίκα (λόγω ελλείψεως χρωμοσώματος Ψ), αφετέρου δεν θα ήταν "πλήρης" άνθρωπος, όπως διδάσκει η Εκκλησία, αλλά ένα παράξενο ον με εξωτερική εμφάνιση άντρα και γενετικό υλικό γυναίκας!
Κάτι τέτοιο όμως επίσης το αποκλείει η Εκκλησία μας.
Συμπέρασμα: Το προπατορικό αμάρτημα, ακόμα κι αν συνέβη, που δεν συνέβη!, δεν μεταδίδεται με κανέναν τρόπο από άνθρωπο σε άνθρωπο!
Και καλά θα κάνει να σταματήσει κάποτε να μας παραμυθιάζει η Εκκλησία...

1 σχόλιο:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Πριν από πολύ καιρό, είχα θέσει στο blog του "Αμέθυστου" το εξής ερώτημα:

- "ο Χριστός συνελήφθη εν Αγίω Πνεύματι, ασπόρως. Επομένως χωρίς τη συνέργεια ανδρός. Γι' αυτό δεν έφερε το προπατορικό αμάρτημα. Τη σήμερον εποχή υπάρχει η δυνατότητα της τεχνητής γονιμοποίησης, με επιστημονικά μέσα. Και σ' αυτή την περίπτωση δε μιλάμε για συνουσία εδώ. Άρα τα παιδιά που γεννιούνται κατά αυτόν τον τρόπο φέρουν η δε φέρουν το προπατορικό αμάρτημα";

Και τι μου απαντά ο "Αμέθυστος";

- "Δέν είναι ο οργασμός τό θέμα, φίλε. Η τεχνητή γονιμοποίηση κατ' αρχάς απαιτεί σπέρμα. Δέν γεννώμεθα αγαθοί καί μέ τήν συνουσία κολλάμε τό προπατορικό καί πέφτουμε. Ο νούς έπεσε. Στόν κατακερματισμένο νού βρίσκονται οι επιθυμίες οι οποίες δημιοργούν τήν σάρκα, τόν τρόπο ζωής μας.Τά διαβλητά πάθη. Η σάρκα δέν είναι τό σώμα μας. Απλώς τό απομυζά. Τό σώμα είναι οργανισμός. Η σάρκα είναι άναρχη καί άψυχη."

..................................................

Με δυο λόγια;
Τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει.......