Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Υπάρχει άραγε ψυχή?

Οι Χριστιανοί επιμένουν πως υπάρχει Ψυχή, πως αυτήν προσβάλλουν οι δαίμονες και δημιουργούνται τα πάθη και πως πρέπει να ταλαιπωρήσεις το σώμα σου για να σώσεις την ψυχή σου.
Και τους ρωτάς εύλογα: "Και πού ξέρετε πως υπάρχει ψυχή? Έχετε καμία απόδειξη?".
"Μα το λέει η Εκκλησία!".
"Και πού βρίσκεται αυτή η ψυχή?"
"Δεν ξέρουμε"
"Κι από τι αποτελείται η ψυχή?", ξαναρωτάς.
Πάλι "δεν ξέρουμε".
"Ποιος τη φτιάχνει την ψυχή και πότε?".
Εδώ οι Χριστιανοί ξεθαρρεύουν. Νομίζουν πως παίζουν πλέον στο γήπεδό τους: "Μόνο ο Θεός φτιάχνει ψυχές! Κατά τη στιγμή της σύλληψης αμέσως φτιάχνει μια ψυχή και την ενώνει με το σώμα. Γι' αυτό και δεν μπορεί να γεννηθεί άνθρωπος αν δεν το θελήσει και δεν συμπράξει ο Θεός"!
Εντάξει, η υπομονή έχει και τα όριά της, οπότε ξαναρωτάς:
"Στην κλωνοποίηση, που έχουμε γονιμοποίηση χωρίς σπέρμα, τι γίνεται με την ψυχή? Έχουν κι οι κλώνοι ψυχή και ποια? 
Όταν από εμβρυικά κύτταρα φτιάχνουμε νέους ιστούς (π.χ. καρδιακούς) έχουν κι αυτοί οι ιστοί ψυχή? 
Κι όταν καταψύχουμε ένα έμβρυο, και αναστέλλουμε την βιολογική του εξέλιξη, πώς αντιδρά η ψυχή. Καταψύχεται κι αυτή ή τα παίρνει στην κράνα, το σκάει κι επιστρέφει μόλις εμείς ξεπαγώσουμε το έμβρυο? 
Κι όταν ένα έμβρυο διασπάται στα δύο και δημιουργούνται οι γνήσιοι δίδυμοι, να υποθέσουμε πως κι η ψυχή χωρίζεται σε δυο κομμάτια? 
Αλλά συμβαίνει και το ανάποδο, αυτό που οι γιατροί λένε "φαινόμενο χίμαιρας": δυο έμβρυα ενώνονται σε ένα. Τότε τι γίνεται με τις ψυχές τους? Ενώνονται κι αυτές ή η ψυχή του ενός φεύγει και πάει πού?  
Αμ το άλλο? Οι στατιστικές λένε πως το 20% των κυήσεων καταλήγουν σε ακούσια αποβολή? Δηλαδή ο Θεός που έδωσε ψυχή σ' ένα έμβρυο, το μετάνιωσε και την πήρε πίσω πριν γεννηθεί ο άνθρωπος? Τότε ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος φονιάς έβερ, αφού επιμένεις πως η έκτρωση είναι φόνος. Και μη μου πεις πως οι αποβολές αυτές "είναι τυχαίες"! Όποτε σας συμφέρει όλα τα αποδίδετε στο Θεό "γιατί δεν υπάρχει τύχη", κι όταν δεν σας συμφέρει τα ρίχνετε στην τύχη!".
Καμία απάντηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: