Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Γιατί ο Γιανναράς είναι "βιτρίνα πιασάρικη"; (του Γιάννη Νικολουδάκη)

Δεν  προβληματίζει κανέναν που στην 3η Λυκείου το βιβλίο των Θρησκευτικών είναι γεμάτο από τις θεωρίες του Γιανναρά;
Γιατί δε διδάσκονται το χριστιανικό δόγμα οι μαθητές, όπως είναι;
Να σου δώσω την απάντηση;
Διότι, ο Γιανναράς είναι μεν "νεονικολαΐτης", αλλά προκειμένου να προσελκύσουμε "ποίμνιο" είναι το τέλειο δόλωμα! Τα λέει τόσο ελκυστικά!
Ποιος μαθητής ή νέος με σώας τας φρένας θα καθόταν να φάει την ώρα του με τις λογής λογής φοβέρες και τα φαντάσματα; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε μια "δαμόκλειο σπάθη" πάνω από τα κεφάλια μας! 
Και στο κάτω κάτω της γραφής, ποιος με βεβαιώνει ότι τα σχετικά χωρία για την κόλαση είναι γνήσια και δεν έχουν μπει από τρίτο χέρι; Εξάλλου, η Βίβλος περιέχει τόσο αντιφατικές διδασκαλίες που μπορείς να βρεις πάτημα να δικαιολογήσεις από τις ενέργειες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, μέχρι εκείνες του Τορκουεμάδα.

7 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Νομίζω πως η παλιά φουρνιά, Γιανναράς, νεο-ορθόδοξοι,
Φάρος, Θερμός, Καρπαθάκης κ.λπ. δεν "γράφουν" στη νέα
γενιά. Το κενό προσπαθούν να καλύψουν κάτι Λίβυοι, Κωνάνοι
κ.ά.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Οι τελευταίοι είναι πιο πρόσφατα "φρούτα"..

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ο Λίβυος ανήκει σ' εκείνους που προσπαθούν να αμβλύνουν την απανθρωπιά της δογματικής πανοπλίας. Καταλήγει ως εκ τούτου να διαμορφώνει έναν νερόβραστο, "ψυχολογιστικό" χριστιανισμό, ο οποίος εξυπηρετεί την εντύπωση που έχουν οι περισσότεροι σημερινοί "χριστιανοί" για τον ρόλο της πίστης: εκείνον ενός placebo! Καθόλου τίμιο κατά τη γνώμη μου! Δυστυχώς για όλους αυτούς -και για μας εννοείται!- ο χριστιανισμός ανήκει στις λεγόμενες "θρησκείες εξ' αποκαλύψεως".. Που αυτό σημαίνει πως δυο είναι οι επιλογές: ή δέχεσαι τα πάντα, ή τ' απορρίπτεις όλα και τελειώνει η υπόθεση! Μεσοβέζικες λύσεις δεν χωρούν!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Aπορώ που σου κάνει εντύπωση!
Είναι πλέον κοινό μυστικό πως ο παραδοσιακός
χριστιανισμός, της αποκαλύψεως και του δόγματος
ήταν μια μούφα.
Μπορεί όμως να επιβιώσει για κάποιο διάστημα ως
πλασέμπο και κοινωνική ιδεολογία.
Αυτό έχει ήδη αρχίσει να εδραιώνεται σε κάποιες
ευρωπαϊκές κοινότητες.
Δηλαδή έλεος... ποιος ισορροπημένος εξακολουθεί
να ασχολείται με φιλιόκβε, φύσεις και θελήματα του Ιησού,
παρθενογεννήσεις και δευτέρες παρουσίες?

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Η αμήχανη στιγμή όταν στο ποίμνιο αποκαλύπτεις μέσα ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην Ανάσταση, στη θεότητα του Χριστού, πως ο Θεός είναι τριάδα, στα θαύματα και.. και και...... Αλλά όλους αυτούς, η Εκκλησία (οι παπάδες δηλαδή), τους συμπεριλαμβάνει στους ακολούθους της!! Και λέει πως οι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που τα δόγματά της συγκινούν μοναχά τους πιο φανατικούς θεολόγους!!! Οι οποίοι επιπλέον αποκαλούνται "ακραίοι φονταμενταλιστές" από τους -δήθεν- "νορμάλ" ακολούθους της θρησκείας αυτής!!! Εδώ επαληθεύεται, συγκεφαλαιώνεται και καταλήγει η κοινωνική υποκρισία να φτάνει στο ζενίθ της!!
(Η παραπάνω κατάσταση φέρνει στο μυαλό έρευνες που υπολογίζουν τον αριθμό των χριστιανών στον πλανήτη γύρω στο 1.000.000.000. Όποτε συμφέρει το ορθόδοξο παπαδαριό αυξάνει τον αριθμό του ποιμνίου, βάζοντας μέσα κι εκείνους που σε άλλες περιπτώσεις "βαφτίζει" αιρετικούς!!! Να γελάσει ή να κλάψει κανείς;;)

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ίσως οι "δευτέρες παρουσίες" κι όλα αυτά που λες αποτελούσαν μια προσπάθεια της νεόκοπης θρησκείας να επιβιώσει κατά το άνοιγμά της στους εθνικούς! Ως γνωστόν, οι μυθολογίες τους ήταν γεμάτες από παρθενογενέσεις, ημιθέους κ.α.. ,πράγμα που οδήγησε την πρώτη στην πρόσληψη στοιχείων και γεγονότων από τις ειδωλολατρικές παραδόσεις. Τώρα πια που όλα αυτά ξεπεράστηκαν αγωνίζεται να επιβιώσει ως "κοινωνική ιδεολογία- πλασέμπο"! Γεγονός που οδηγεί στον εξής "τραγελαφικό" συλλογισμό: εκείνοι στην ουσία που προσπαθούν να το κάνουν αυτό (Κονάνοι, Λίβυοι και τα σχετικά) θα μπορούσαν από μια μεριά να ειδωθούν ως οι "Νέοι Πατέρες της Εκκλησίας", ανάλογοι για την εποχή τους με τους παλαιούς!! Κι όμως αυτούς πολεμάνε οι "παραδοσιακοί χριστιανοί", οι "πατερολάγνοι"!!!! Οι εκπλήξεις και οι αντιφάσεις της ιστορίας είναι πραγματικά τέτοιες που μπορεί να σε αφήσουν με ανοιχτό το στόμα...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Και είναι τραγελαφικό διότι το να πριονίζει κανείς τα "πόδια" του, τα μοναδικά εκείνα που θα τον βοηθούσαν να επιβιώσει, αποτελεί ύψιστης μορφής βλακεία!!!