Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Η αλήθεια για τους διωγμούς των πρώτων Χριστιανών (Γ' - Τι θέλουν να κρύψουν οι Χριστιανοί?)



Λέγαμε τις προάλλες πως οι διωγμοί των Χριστιανών τους τρεις πρώτους αιώνες αφενός μεν ήταν τοπικά και χρονικά περιορισμένοι και, αφετέρου, δεν σχετίζονταν με τη σταθερή άρνηση των Χριστιανών να μετάσχουν στην αυτοκρατορική λατρεία. 
Ειδικά τον 1ο αιώνα κανείς απ' τους αυτο-θεοποιηθέντες αυτοκράτορες (Τιβέριος, Κλαύδιος, Καλιγούλας, Νέρων) δεν δίωξε τους Χριστιανούς επειδή αρνούνταν να θυσιάσουν στον αυτοκρατορικό βωμό!
Ο διωγμός του Νέρωνα ήταν τοπικός (Ρώμη) και αφορούσε μόνο την πυρκαγιά που έκαψε το 1/3 της πόλης το 64 μ.Χ. και κόντεψε να του στοιχίσει το θρόνο.
Ξέρουμε, επίσης, πως μετά το 170 μ.Χ. οι Χριστιανοί στρατεύονταν εθελοντικά. Και πως στις ρωμαϊκές λεγεώνες γίνονταν σχεδόν καθημερινά θυσίες προς τιμήν του αυτοκράτορα και των θεοτήτων της Ρώμης.
Επίσης, μετά το 200 μ.Χ. πολυάριθμοι Χριστιανοί αναδείχθηκαν στα ανώτερα διοικητικά και στρατιωτικά αξιώματα. 
Και όλοι γνωρίζουμε πως οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Κράτους είχαν υποχρέωση όχι μόνο να ανέχονται αλλά να πρωτοστατούν στην "αυτοκρατορική λατρεία"!
Για να μην πολυλογούμε, το επιχείρημα των Χριστιανών πως οι διώξεις τους κατά τους τρεις πρώτους αιώνες είχαν καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα και συνδέονταν με την άρνησή τους να "θυσιάσουν στον αυτοκράτορα" δεν επιβεβαιώνεται ιστορικά και λογικά. 
Είναι μάλλον ένα συνειδητό ψεύδος για να συσκοτίσει την αλήθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: