Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Οι "Δέκα Εντολές"! (Ε’ - Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι θεομπαίχτες απ' τους Χριστιανούς!)

Μάλλον καταντάει κουραστικό ν' ασχολούμαστε με κάθε "Θεία Εντολή" χωριστά, οπότε θα "τσουβαλιάσω τις υπόλοιπες σε μια ανάρτηση.
Όλοι έχουμε ακούσει την εντολή πως δεν πρέπει να πιάνουμε στο στόμα μας το όνομα του Θεού επί ματαίω.
Φυσικά οι Χριστιανοί της έδωσαν και κατάλαβε κι αυτής της εντολής.
Στις ΗΠΑ, π.χ., τόλμησαν να γράψουν οι αθεόφοβοι πάνω στο δολάριο τη φράση "έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό"!
Η ρώσικη Εκκλησία ευλογεί τα πυρηνικά όπλα της χώρας ενώ η ελληνική δίνει μάχη να μην καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος ούτε στα δικαστήρια που είναι ο ναός της ψευδομαρτυρίας!
Η επόμενη Εντολή επιβάλει την αυστηρή τήρηση της αργίας του Σαββάτου. 
Αλλά η χριστιανική Εκκλησία εντελώς αυθαίρετα και ετσιθελικά παραβίασε τη θεία εντολή και καθιέρωσε την αργία της Κυριακής! Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ίσως θεομπαιξία όλων των εποχών!
Άλλη μια Εντολή απαγορεύει το φόνο.
Εδώ υπάρχει κατ' αρχήν μια μεγάλη εσωτερική αντίφαση της εβραϊκής Βίβλου. Δεν μπορεί απ' τη μια μεριά να θεωρείς τη ζωή ύψιστο αγαθό κι απ' την άλλη να επιβάλλεις τη θανατική ποινή για εκατοντάδες παραβάσεις του Νόμου, οι περισσότερες των οποίων μπορούν να θεωρηθούν ασήμαντες.
Δεν μπορεί ο Θεός απ' τη μια να ζητά να σεβόμαστε τη ζωή των άλλων κι απ' την άλλη να δίνει εντολή στον εκλεκτό του λαό να κατασφάξει όλους τους Χαναναίους...
Την εβραϊκή υποκρισία κληρονόμησαν κι οι Χριστιανοί. Θεωρούν επιτρεπτή τη χρήση στρατιωτικής βίας, ευλογούν τα όπλα των στρατών τους, κηρύσσουν θρησκευτικούς πολέμους και σταυροφορίες. Κι ενώ δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να αιματοκυλίσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, δεν θέλουν ν' ακούν για ευθανασία ή για άμβλωση...
Κάτι ανάλογο ισχύει και με το "ου κλέψεις". Οι Εβραίοι λαφυραγωγούσαν αδιάντροπα τους ηττημένους λαούς. 
Το ίδιο έκαναν κι οι Χριστιανοί κονκισταδόρες στην Αμερική και οι ομόλογοί τους αποικιοκράτες σε Αφρική και Ασία. Πάντα, εννοείται, με την ευλογία παπών και πατριαρχών...
Η Βίβλος μας υποχρεώνει να μην επιθυμούμε όχι μόνο τη γυναίκα και το σπίτι του πλησίον μας αλλά ούτε και τον δούλο του. Με άλλα λόγια νομιμοποιεί τη δουλεία. 
Και μη μου πείτε πως ο Χριστιανισμός το άλλαξε αυτό. 
Γιατί θα σας θυμίσω πως μέχρι τον 19ο αιώνα η δουλεία ήταν νόμιμη σε μεγάλο μέρος του χριστιανικού κόσμου. Και η Εκκλησία, κυρίως η δυτική, ανακάλυπτε χίλιους δυο θεολογικούς λόγους για να εμφανίσει τη δουλεία σύμφωνη με το φυσικό και θείο νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: