Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Οι "Δέκα Εντολές"! (Δ’ - Μην πιάσεις το όνομα του Θεού για μάταιες υποθέσεις / Τήρησε την αργία του Σαββάτου)

Άλλες δυο εντολές που οι Χριστιανοί κι η Εκκλησία τους καταπατούν ασύστολα και ξετσίπωτα!
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους Αμερικάνους που έχουν το θράσος να αναγράφουν στο δολάριό τους την περίφημη φράση πως εμπιστεύονται μόνο το Θεό.
Δεν χρειάζεται να περάσουμε τον Ατλαντικό (ούτε καν τα σύνορά μας) για να διαπιστώσουμε τις καταχρήσεις του θεϊκού ονόματος. 
Η Εκκλησία δίνει αγώνα ζωής και θανάτου μην τυχόν και καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος, ακόμα και στα Δικαστήρια, τον "παράδεισο της ψευδομαρτυρίας".
Και τι δεν έχουμε δει... Από ποδοσφαιριστές να σταυροκοπιούνται πριν εκτελέσουν πέναλτι, μέχρι παπάδες να ραντίζουν με αγιάσματα ρόδες αυτοκινήτων ή να ευλογούν τα όπλα του στρατού...
Όσο για την αργία του Σαββάτου, μια απ’ τις πλέον αυστηρές και απόλυτες εντολές του Θεού, η Χριστιανική Εκκλησία με το "έτσι θέλω" την κατάργησε και την αντικατέστησε με την Κυριακή. Μιλάμε για αυθαιρεσία και θεομπαιξία τεραστίων διαστάσεων.
Εδώ την πάτησε και το Ισλάμ. Θέλοντας να διαφοροποιηθεί απ’ τα "ξαδελφάκια" του, όρισε ως αργία την προηγούμενη ημέρα του Σαββάτου, δηλαδή την Παρασκευή!
Έλεος πια μ’ αυτές τις μονοθεϊστικές θρησκείες που υποτίθεται πως λατρεύουν τον ίδιο θεό, τον Γιαχβέ.
Προσωπικά ονειρεύομαι να ζήσω σε μια χώρα με τρεις επίσημες θρησκείες: Ιουδαϊσμό-Χριστιανισμό-Μωαμεθανισμό. Θα έχουμε τρεις αργίες εβδομαδιαίως...

4 σχόλια:

hellel είπε...

Αγαπητέ μου, άν και εγνωσμένα διαθέτεις τεράστιες γνώσεις και επιστημονική κατάρτιση (πιθανώς είσαι θεολόγος) εν τούτοις απορώ πως έκανες τέτοιο λάθος. Η έντολή λέει: έξι μέρες εργά και ποιήσας πάντα τα έργα σου, την δε εβδόμη σάββατα κυρίω τω θεώ σου. Σάββατα σημαίνει αφιέρωσε στα εβραικά. Άρα το Σάββατο δεν είναι μέρα, αλλά η μέρα που αφιερώνεις στον Θεό που πιστεύεις. Όλα τα άλλα που γραφεις είναι ολόσωστα. Με εκτίμηση, και ευχές για υγεία και μακροημέρευση.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δηλαδή "έβδομη" μπορεί να είναι οποιαδήποτε μέρα?
Πάντως, και στις δυτικές χώρες, η έβδομη μέρα είναι
το Σάββατο. Η Κυριακή είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδος!

Πάντως θα το ψάξω.

Κι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια..

hellel είπε...

Συνέχισε να ερευνάς και θα βρείς την ευτυχία.

Ψονθομφανήχ είπε...

αν μένετε Αθήνα, θα ήθελα να σας γνωρίσω...

Το μέιλ μου tsiakostax@yahoo.gr