Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Γνωριμία με το Ισλάμ (Γ') - Έγινα μέγας ερμηνευτής του Κορανίου!

Πολύ γουστάρω να κόβω βόλτες στους μουσουλμανο-μαχαλάδες της Ξάνθης.
Αράζω στους καφενέδες με τις ώρες και αμολάω το ζωνάρι μου για κουβέντα.
Στην αρχή είναι διστακτικοί μαζί μου. Μα σαν ανοίξω το κουτάκι με τις μαλακίες, οι άνθρωποι χαλαρώνουν και γινόμαστε φίλοι, καρντάσια, αρκαντάσηδες, πώς το λένε;
Είναι απλοί άνθρωποι, αφελείς, καμιά σχέση με τη δικιά μου  αρβανιτο-βλάχικη κουτοπονηριά!
Αλλά νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια απέναντι στο χριστιανο-φασιστικό ελληνικό κράτος. Εκεί πατάει και το τούρκικο προξενείο και τους έχει στο χέρι. "Αν σταματήσει η Τουρκία να σας προστατεύει", τους λένε, "οι Έλληνες θα σας περάσουν από μαχαίρι"!
Τους εξηγώ πως δεν θέλω να ’χω καμιά σχέση μ’ αυτό το ελληνικό κράτος-τρομοκράτη. Πως το δικό μου όνειρο είναι μια παμβαλκανική ομοσπονδία που θα στηρίζεται στην ανεξιθρησκεία και στην άμεση δημοκρατία. Δεν αργώ να κερδίσω την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.
Μόλις τους λέω πως είμαι θεολόγος, μου λένε "μια στιγμή" και στέλνουν να φωνάξουν κάποιον Ιμπραήμ, ιεροδιδάσκαλο. 
Ο καφενές γέμισε, κι όλοι κρέμονταν απ’ τα χείλη μας. Περίμεναν μάλλον μια συζήτηση γύρω απ΄το ποιος Θεός είναι αληθινός και ποιος ψεύτικος.
Δεν τους έκανα τη χάρη. Αρκετό κακό έκαναν ως τώρα οι θρησκείες, ας μπει ένα τέλος. Όχι άλλοι διχασμοί.
Αλλά δεν άντεξα να μην το παίξω και λίγο "σοφή κουκουβάγια"!
"Το τζιχάντ", τους λέω, "οι δυτικοί χριστιανοί το μεταφράζουν ως Ιερό Πόλεμο. Και το ταυτίζουν με βομβιστές αυτοκτονίας, αποκεφαλισμούς και άλλες τέτοιες βαρβαρότητες! 
Κάνουν λάθος. Τζιχάντ σημαίνει Μεγάλος Εσωτερικός Ιερός Πόλεμος. Είναι ο αγώνας που οφείλει να δίνει κάθε πιστός του Ισλάμ ενάντια στα εσωτερικά του πάθη, στα κτηνώδη ένστικτα.
Είναι ο πόλεμος του Απόλλωνα με τον Πύθωνα, του Άι-Γιώργη με τον εσωτερικό δράκο.
Το Κοράνι λέει πως αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο είν’ σα να σκότωσες όλον τον κόσμο. Κι αν σώσεις έναν άνθρωπο, έσωσες όλον τον κόσμο!
Το Κοράνι απαγορεύει κάθε διάκριση χρώματος, φυλής και θρησκείας. Και προτρέπει να ανταποδίδομε το κακό με το καλό. Διατάζει τους πιστούς να μην φιλονικούν με τους οπαδούς της Βίβλου, γιατί πιστεύουν στον ίδιο Θεό.
Σύμφωνα με μια παλιά ισλαμική παράδοση, το εγγονάκι ρωτάει τον παππού του: ποιος είναι ο πιο μεγάλος αγγελιοφόρος του Θεού στον κόσμο; Ο Βούδας, ο Χριστός ή ο Προφήτης;
Ο παππούς του ’δειξε τα τρία αστέρια του αστερισμού του Κρόνου και το ρώτησε: έχει σημασία ποιο είν’ πιο μεγάλο; Όχι, του απάντησε το εγγονάκι. Και κατάλαβε...".
Φαίνεται πως ήμουν πολύ πειστικός!
Αλλιώς δεν εξηγείται πως όλοι απαιτούσαν να κάτσω και να γίνω ιεροδιδάσκαλος στα παιδιά τους. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα μου προτεινόταν να μπω στο μισθολόγιο του τουρκικού δημοσίου...
"Ποτέ δεν ακούσαμε κανέναν να μας εξηγεί τόσο καλά το Κοράνι", έλεγαν.

13 σχόλια:

Ιωάννης Σ. είπε...

Παραμύθια. Όπως το Ισλάμ έχει αρκετά χωρία που υποστηρίζει ότι οι χριστιανοί θα σωθούν, έχει όμως και πολλά χωρία που προτρέπουν και επαινούν τη βία. Καλά για τα χωρία που διαστρεβλώνουν εντελώς γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης, ας μη μιλήσουμε. Παραπληροφορείτε μονίμως τους ανυποψίαστους αναγνώστες. Πέραν του ότι έρχεται το Ισλάμ ως θρησκεία έξι αιώνες μετά τη Θεία εν Χριστώ Ιησού αποκάλυψη. Αν καθίσετε να διαβάσετε τον τρόπο, την επιχειρηματολογία του Μωάμεθ για να προσεταιριστεί Ιουδαίους και Χριστιανούς θα καταλάβετε ίσως τι εννοώ.


Πολεμάτε αυτούς που δεν πιστεύουν στον ΑΛΛΑΧ, κι ούτε στην Εσχάτη Ημέρα, και δεν απαγορεύουν αυτό που απαγόρευσε ο ΑΛΛΑΧ κι ο Απόστολός Του (Μουχάμμεντ), κι ούτε αναγνωρίζουν την αληθινή θρησκεία (ακόμη κι αν είναι) απ' το Λαό που του δόθηκε η Βίβλος μέχρις ότου δώσουν το φόρο υποτέλειας (τζίζγια) με εκούσια υποταγή, κι (αισθανθούν) τον εαυτό τους ταπεινωμένο. (9:29)


Ο ΑΛΛΑΧ αγόρασε απ' τους Πιστούς τον εαυτό τους και τις περιουσίες τους, για να έχουν (σαν αντάλλαγμα) τον παράδεισο. Αυτοί θα πολεμήσουν για την θρησκεία Του, θα σκοτώσουν και θα σκοτωθούν. Αυτή είναι μια αληθινή υπόσχεση από τον ΑΛΛΑΧ που αναφέρεται στο Νόμο (τη Βίβλο ), στο Ευαγγέλιο, και στο Κοράνιο. Και ποιος άλλος είναι πιο συνεπής στις υποσχέσεις του απ' τον ΑΛΛΑΧ; Χαρείτε -τότε- για το αντάλλαγμα που έχετε αποφασίσει. Αυτό είναι η μεγαλύτερη Νίκη. (9:111)

Όταν συναντάτε τους άπιστους, κτυπάτε(κόβετε δηλαδή) το λαιμό τους μέχρι να τους νικήσετε εντελώς.(47:4)

Όταν οι ιεροί μήνες έχουν περάσει, τότε πολεμάτε και σκοτώστε τούς πολυθεϊστάς οπουδήποτε κι αν τους συναντήσετε, και συλλάβετέ τους και πολιορκείστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε πολεμικό στρατήγημα. (9:5)

(Σημειωτέον ότι για αυτο΄ς, πολυθεϊστές εννοούν και τους τριαδικούς Ορθοδόξους Χριστιανούς, επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν όπως το ίδιο και οι Ιουδαίοι, λόγω της χαμηλοτάτης ποιότητας της Θεολογίας τους, την διαφορά ανάμεσα στους όρους ουσία, υπόσταση και προσώπο).


Αυτό που δε καταλαβαίνετε λοιπόν( ή μάλλον καταλαβαίνετε αλλά προτιμάτε πεισματικά να παριστάνετε τους Κινέζους), είναι ότι κυρίαρχο στοιχείο στην ζωή των μουσουλμάνων του Ισλάμ είναι η δια παντός μέσου επιβολή της θρησκευτικής τους παραδοχής.

Ιωάννης Σ. είπε...

Ω Προφήτη, παρώτρυνε τους πιστούς να δώσουν μάχη. Αν υπάρχουν είκοσι από εσάς που υπομονετικά επιμένουν, θα κατατροπώσουν διακόσιους, κι αν υπάρχουν εκατό τότε θα σκοτώσουν χίλιους απίστους, γιατί αυτοί είναι λαός χωρίς κατανόηση.(8:65)

Μπορείτε φυσικά, να ελέγξετε και μόνος σας τα συγκεκριμένα χωρία.

Ιωάννης Σ. είπε...

Ας έμενες στις χώρες της Μέσης Ανατολής και θα σού ΄λεγα εγώ μετά αν θα μιλούσες για "χριστιανό-φασιστικό ελληνικό κράτος". Τίποτα δε σέβεστε οι Έλληνες.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ξεκινάω απ' το τελευταίο. Λέτε πως "Τίποτα δε σέβεστε οι Έλληνες".
Κατ' αρχήν δεν υπήρξε ποτέ ούτε και υπάρχει "ελληνικό έθνος".
Αλλά ας μην το κάνουμε ζήτημα.
Αλήθεια, εσείς δεν είστε "Έλλην"?

Το Ισλάμ, όπως και όλες οι θρησκείες, είναι ανθρώπινο δημιούργημα.
Συνεπώς έχει κι αυτό τις αντιφάσεις, τις αδυναμίες του και, φυσικά,
χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς και κατακτητικούς σκοπούς.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα στη Μέση ανατολή, δηλαδή κάποιοι φανατικοί
θρησκόληπτοι να καταστρέφουν αρχαία μνημεία, το είχαμε ξαναδεί τον 5ο
αιώνα που οι χριστιανικές ορδές κατέστρεφαν κάθε ίχνος της αρχαίας θρησκείας.
Πάντα στο όνομα του ενός και αληθινού θεού...

Ιωάννης Σ. είπε...

Όχι βέβαιαμ, δεν είμαι Έλλην όπως εσείς αλλά Ορθόδοξος Χριστιανός, δηλαδή Ρωμιός. Το να ανήκω, πόσο μάλλον το να επιθυμώ να ανήκω σε ένα συνασπισμό απατεώνων, λαμόγιων και ξεροκέφαλων είναι βρισιά. Αλλά πως με ρωτάτε αν είμαι Έλλην από τη στιγμή που λέτε ότι ποτέ δεν υπήρχε ελληνικό έθνος; Μόνος σας αντιφάσκεται;

Φυσικά και είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα το Ισλάμ και καμία σχέση δεν έχει με την εαυγή πίστη του Χριστιανισμού. Παρατηρώ όμως ότι εγώ μο0νίμως σας τοποθετώ συγκεκριμένα στοιχεία στη συζήτηση και εσείς μονίμως απαντάτε με γενικόλογες τοποθετήσεις. Κατανοώ επομένως την αδυναμία σας να στοιχειοθετήσετε επιστημονικά τις απαντήσεις σας.

Και βεβαίως δεν είναι απλώς "κάποιοι φανατικοί θρησκόληπτοι" όπως ψευδώς υποστηρίζετε αλλά αρκετοί φανατικοί θρησκόληπτοι που εξαπλώνονται. Κια βεβαίως οι εχθροπραξίες και οι καταστροφές τους δε συγκρίνονται με αυτές των χριστιανών, επειδή τότε ούτε όπλα υπήρχαν, ούτε βόμβες όυτε ανατινάσσονταν ολόκληρες πόλεις.

Ιωάννης Σ. είπε...

Καα φυσικά όταν αναφέρομαι σε συνασπισμό απατεώνων, λαμόγιων και ξεροκέφαλων δεν εννοώ τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και κάποιους άλλους φιλοσόφους που τιμούσαν το Θεό, όπως φαίνεται άλλωστε από τα συγγράμματά τους αλλά όλους τους υπόλοιπους, κυρίως σύγχρονους που νομίζουν ότι κατέχουν το πνεύμα εκείνων των σοφών, ενώ στη πραγματικότητα είναι μίλια αποκομμένοι και απομακρυσμένοι από αυτό.


ὁ δὴ θεὸς ἡμῖν πάντων χρημάτων μέτρον ἂν εἴη μάλιστα, καὶ πολὺ μᾶλλον ἤ πού τις, ὥς φασιν, ἄνθρωπος.

Ψονθομφανήχ είπε...

Η λέξη "Έλληνας" δεν ήταν ποτέ δηλωτική εθνικής ή φυλετικής καταγωγής.
Στο διάβα των αιώνων έχει αλλάξει πολλές σημασίες. Αλλά πάντα είχε σχέση
με κάποια κοινά θρησκευτικά και πολιτιστικά στοιχεία. Ποτέ φυλετικά.
Η τελευταία έννοια της λέξης "Έλλην", δηλαδή η σημερινή, δηλώνει αυτόν
που είναι πολίτης του ελληνικού κράτους. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Με την έννοια αυτή κι εγώ κι εσείς είμαστε "Έλληνες".
Φυλετικά εγώ είμαι αρβανιτόβλαχος. Εσείς ίσως Σλάβος, Πόντιος-Μαυροθαλασσίτης, Λαζός κλπ.

Οι αρχαίοι φιλόσοφοι που ενδεικτικά αναφέρετε είναι σήμερα απόλυτα ξεπερασμένοι.
Βέβαια, εκτιμούμε τη φιλότιμη προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν τον κόσμο χωρίς να διαθέτουν τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις. Αλλά ήταν τόσο απόλυτοι και συχνά δογματικοί που υποτιμούν τον εαυτό τους και τη νοημοσύνη μας.
Ο "Θεός" των φιλοσόφων δεν είχε και τόση ομοιότητα με τον εβραϊκό Γιαχβέ που εξευγένισε και μετάλλαξε ο χριστιανισμός. Ούτε φυσικά οι φιλόσοφοι είχαν εννιαία άποψη περί θεού και θείου, κι ας χρησιμοποιούν κοινή ορολογία...

Η άποψή μου είναι πως οι Χριστινοί των πρώτων αιώνων μοιάζουν πολύ με τους σημερινούς τζιχαντιστές του Χαλιφάτου. Γι’ αυτό άλλωστε διώκονταν ως "τρομοκρατική οργάνωση" απ’ το ρωμαϊκό κράτος, το οποίο δυστυχώς κατόρθωσαν να αλώσουν εκ των ένδω βυθίζοντας την ανθρωπότητα στο σκοτεινό μεσαίωνα...

Ιωάννης Σ. είπε...

Η άποψή σας είναι εμφανώς επηρεασμένη από την προπαγάνδα ή αλλιώς στηρίζεται στην αμάθεια και την άγνοια. Όταν λέτε πως η άποψή σας είναι ότι οι χριστιανοί ήταν σαν τους τζιχαντιστές για αυτό και επικράτησαν, τι άλλο να περιμένει κανείς;

Φυσικά οι χριστιανοί δε διώκονταν επειδή ήταν τρομοκρατική οργάνωση όπως προπαγανδιστικά λέτε, αλλά από τις συκοφαντίες εις βάρος τους από τους ειδωλολάτρες που θεωρούσαν ότι ήταν ανθρωποφάγοι επειδή άκουγαν ότι μεταλάμβαναν σώμα και αίμα Κυρίου(ναι το ξέρω δε το πιστεύετε, αλλά για τέτοιους στόκους μιλάμε όταν μιλάμε για ειδωλολάτρες). Επίσης διώκονταν επειδή δεν προσκυνούσαν και δε θυσίαζαν στον αυτοκράτορα. Υπήρχε νόμος στη Ρώμη υποχρεωτικής θυσίας προς τον αυτοκράτορα αποό τους πολίτες. Γιατί πολύ απλά, οι χριστιανοί δεν ήταν ειδωλολάτρες και δε προσκυνούσαν ανθρώπους και ζώα ή και ζωοανθρώπους.

Καμία σχέση λοιπόν οι χριστιανοί με τους τζιχαντιστές. Επιμένω,ότι μισείτε θανάσιμα το Χριστιανισμό και προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις στο ανυποψίαστο πλήθος που τυχόν σας διαβάζει. Και φυσικά Μεσαίωνας υπήρχε σε άλλα μέρη, σε αυτούς που σήμερα αποτελούν τους νταβατζήδες του κόσμου και που τόσο θαυμάζετε, δηλαδή στη Δύση. Η Ανατολή ποτέ δε γνώρισε κανέναν "Μεσαίωνα", για αυτό το λόγο δε γνώρισε και "αναγέννηση". Γιατί απλά δε χρειάστηκε.

Επίσης ο Χριστιανισμός δεν εξευγένισε κανέναν εβραϊκό Ιαχβέ. Τι καθαρά αθεολόγητη άποψη είναι αυτή πάλι; Ο Ιαχβέ απλά είναι ο Πατήρ, η πηγή και η αιτία της θεότητος. Ίδιος είναι ο Θεός Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Ψονθομφανήχ είπε...

Με τσιγκλίσατε θέτοντας το θέμα των "διωγμών"
του χριστιανισμού απ’ το ρωμαϊκό κράτος αλλά
και τους λόγους που οι ρωμαίοι αυτοκράτορες επέλεξαν
τον χριστιανισμό ως όχημα θρησκευτικής ενοποίησης της
αυτοκρατορίας τους.
Το έχω ψάξει πολύ το θέμα, αλλά πρέπει να βρω χρόνο
και διάθεση να τα γράψω (σε πολλές συνέχειες).
Η άποψη που εσείς διατυπώνετε είναι απλοϊκότατη και
φυσικά αποτελεί την εκδοχή που συμφέρει τη χριστιανική
εκκλησία.
Τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και πολύ πιο ... ωμά!

Ιωάννης Σ. είπε...

Και εγώ το έχω ψάξει πολύ το θέμα. Καλά, ξέρω ήδη τι θα γράψετε. Ότι δεν υπήρχαν διωγμοί και ότι αυτά είναι κατασκευάσματα της Εκκλησίας. Γνωρίζω οι αντιχριστιανοί προπαγανδιστές πως δρουν. Δεν είστε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Το αίμα των μαρτύρων όμως βοά από μόνο του...

Ο Μέγα Κωνσταντίνος επέλεξε το Χριστιανισμό γιατί ο εθνισμός κατέρρεε από τις μωρέις του.

Καθόλου απλοϊκότατη δεν είναι η άποψή μου. Και βασικά δεν είναι άποψη αλλά ιστορικά γεγονότα. Στη Ρώμη λατρεύονταν οι αυτοκράτορες σαν θεοί και ήταν υποχρεωτικ΄ογια τους πολίτες να θυσιάζουν στο είδωλό του. Οι χριστιανοι επειδή έχουν ευαγή πίστη δε το έκαναν, εκτός από κάποιους που λύγισαν από τους τραμπουκισμούς των ρωμαϊκών συμμοριών. Καλά να λέτε που υπήρχαν και οι χριστιανοί, γιατί μέχρι και σήμερα θα προσκυνούσατε το Τσίπρα και το Σαμαρά. Καημένοι σκοταδιστές ειδωλολάτρες...

Ιωάννης Σ. είπε...

Και το Βενιζέλο μη ξεχάσετε...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Διωγμοί Χριστιανών έγιναν, αλλά ήταν πολύ περιορισμένοι χρονικά
και τοπικά, εκτός εκείνων του Δεκίου και Διοκλητιανού.
Ο Χριστιανισμός κατατάχθηκε στις παράνομες "μυστικές εταιρείες", που
σήμερα θα τις ονομάζαμε "τρομοκτατικές-επαναστατικές οργανώσεις".
Θα τα πούμε όμως κάποια στιγμή αναλυτικότερα...

Ιωάννης Σ. είπε...

Προφανώς ήταν τοπικοί οι διωγμοι. Αυτό έλειπε να γίνονταν σε όλη την αυτοκρατορία. Χριστιανός δε θα είχε μείνει. Και ναι συμφωνώ, πως οι του Δέκιου και Διοκλητιανού ήταν η κορύφωση των διωγμών. Όπου κι αν κατατάχτηκε, συκοφαντικά κατατάχτηκε.