Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ετεοκρήτες, Έλληνες, Ιουδαίοι, Μακεδόνες, Χριστιανοί... είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα!

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε πως αυτό που ονομάζουμε "Χριστιανισμό" δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διδασκαλία του ιστορικού Ιησού.
Ο Ιησούς όταν έμαθε πως τον αναζητεί μια ομάδα Ελλήνων ήταν η πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του που ενθουσιάστηκε ειλικρινά.
Γιατί οι Έλληνες ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να τον κατανοήσουν...
Διαβάζοντας την ιστορία απορούμε για το μένος των Χριστιανών του 4ου έως τον 6ο αιώνα ενάντια σε κάθε τι ελληνικό.
Διέλυσαν τους ελληνικούς ναούς, κατάργησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απαγόρευσαν τα Μυστήρια, έκλεισαν τα μαντεία, τα θεραπευτήρια και τέλος τις φιλοσοφικές σχολές...
Το κλείσιμο της Ακαδημίας που ίδρυσε ο Πλάτωνας στην Αθήνα μετά από 917 συνεχή χρόνια λειτουργίας ήταν συγκλονιστικό γεγονός.
Νομίζω πως για να εξηγήσουμε το ανθελληνικό μένος των Χριστιανών πρέπει να γυρίσουμε κάμποσους αιώνες πίσω, γύρω στα 170 π.Χ., όταν ο ελληνιστής Βασιλιάς της Συρίας Αντίοχος Δ’ ο Επιφανής προσπάθησε να εξελληνίσει βίαια τους Ιουδαίους.
Καταλήστευσε το Ναό της Ιερουσαλήμ, τοποθέτησε σ’ αυτόν βωμό του Δία, απαγόρευσε αυστηρά την περιτομή και την αργία του Σαββάτου...
Όλ’ αυτά τα υπέμειναν οι φουκαράδες Ιουδαίοι, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Αντίοχος τους υποχρέωσε να συμμετάσχουν δαφνοστεφανωμένοι στις εορτές του Διόνυσου!
Πράγματι, δεν θα υπήρχε γελοιοδέστερο θέαμα από έναν εβραϊκό όχλο να τριγυρνά στο δρόμο κρατώντας υψωμένους φαλλούς και τραγουδώντας άσεμνα άσματα!
Η τακτική αυτή του Αντίοχου ήταν απαράδεκτη και εντελώς ξένη στο πνεύμα της αρχαιοελληνικής ανεξιθρησκίας.
Οδηγηθήκαμε έτσι στην επανάσταση των Ιουδαίων (Μακκαβαίων) το 167 π.Χ. που οδήγησε στην τελική τους επικράτηση.
Την περίοδο αυτή καλλιεργήθηκε στον ιουδαϊκό κόσμο ένα θανάσιμο μίσος κατά των Ελλήνων.
Που ήρθε να προστεθεί στο πανάρχαιο μίσος κατά των Φιλισταίων-Ετεοκρητών, που τους θεωρούσαν επίσης Έλληνες.
Κι έτσι οι Ιουδαίοι πήραν την ιστορική τους ρεβάνς, έξι αιώνες αργότερα, μέσω των Ιουδαιο-χριστιανών που κατέλαβαν την εξουσία.
Αξίζει να διαβάσει κανείς τα βιβλία των "Μακκαβαίων" της Π. Διαθήκης, που η Εκκλησία μας παραδόξως θεωρεί "ιερά και θεόπνευστα"!
Εκεί ο εχθρός δεν αποκαλείται "ειδωλολάτρες" ή "εθνικοί", αλλά "Έλληνες"! 
Κι έτσι, η αρχαία ελληνική θρησκεία κι ο ελληνικός πολιτισμός καταστράφηκαν για τις ανοησίες ενός ψυχασθενούς "Μακεδόνα", του Αντίοχου του Επιφανή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: