Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Είναι "άφωνος" ο Αρχιεπίσκοπος;

Αυξάνονται, τελευταία, αυτοί που κατηγορούν τον Αρχιεπίσκοπο πως είναι "άφωνος", "λαπάς" και "νερόβραστος"!
Τον εγκαλούν γιατί "η Εκκλησία δεν παίρνει θέση στα φλέγοντα και σύγχρονα προβλήματα της χώρας μας"...
Κι αν τους ρωτήσεις "για ποια θέματα, κατά τη γνώμη τους, θα έπρεπε να τοποθετείται δημόσια η Εκκλησία", θα σου απαντήσουν:
"Για τη Θράκη, το Μακεδονικό, το Αιγαίο, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, το Μνημόνιο, την Τρόικα, τα σχολικά βιβλία, τον τρόπο διδασκαλίας, ποια πανεπιστημιακά τμήματα πρέπει να καταργηθούν ή όχι, ποια μαθήματα πρέπει να είναι υποχρεωτικά και ποια προαιρετικά, το ποιες μέρες της εβδομάδας θα είναι εργάσιμες, την ομοφυλοφιλία, τον παγκόσμιο σιωνισμό, την φοροκάρτα, την κάρτα του πολίτη, το 666, τις σχέσεις με το Βατικανό..." και πάει λέγοντας.
Το μόνο που δεν μας λένε οι κύριοι αυτοί είναι το πώς θα λέγεται το νέο κόμμα...

1 σχόλιο:

Jason είπε...

Καταρχάς να πω ότι εγώ δεν είμαι άνθρωπος της θρησκείας.
Ανεξαρτήτως (και μη) αυτού, θεωρώ ότι η Εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο να εκφράζει θέσεις (συμπαρασύροντας, γενικώς, και το ποίμνιό της) πάνω σε θέματα που καθόλου δεν την αφορούν. Σε άλλες εποχές, οι ιστορικές συγκυρίες μπορεί να απαίτησαν να γίνει κάτι τέτοιο. Σήμερα, όχι. Το αντίθετο μάλιστα.
Ο Αρχιεπίσκοπος μου φαίνεται αξιοπρεπής, μετριοπαθής και ακέραιος, όπως πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου ένας θρησκευτικός ηγέτης. Μου είναι πολύ συμπαθέστερος από τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο.
Παρ' όλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι ο Χριστόδουλος έκανε σπουδαία βήματα, σε πολλά πράγματα, που ο Ιερώνυμος ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να συνεχίσει, μιας και η δική του νοοτροπία είναι σαφώς πιο συντηρητική...